19 January, 2011

jalan-jalan

assalamualaikum semua . selamat petang . wooo penat harini jalan-jalan kawasan gombak . zya plan nak pergi PV dengan shasha . tapi malas laa pulak . so lepak gombak je . haha . apa gelak-gelak . sukati laa nak pergi mana pon . kaki i okay .


okay . tunggu bas . mcd . tunggu bas . farmasi . lepak kedai makcik jap . ibu call . tunggu bas . kedai akak . masjid . solat zohor . ngaji . kedai akak . solat asar . ceramah . kedai akak . tunggu bas . sampai rumah .

apa semua ni ? mesti you all tak faham kan . okay tak apa zya terangkan .

tunggu bas ? mula-mula pergi rumah shasha . then gerak pinggiran . tunggu bas . lama juga tunggu bas . da laa panas terik . woooo lambat sungguh bas . bila laa nak lesen P . woooo lesen P ? lesen L belum ada lagi . ada hati nak lesen P . tak apa laa . potpet dengan shasha then bas pon sudah sampai . mcd pulak .

mcd ? okay mcd gombak lawa gila . smart . sebab da ubah kerusi meja bagai laa . tak nak cakap pasal ni . zya order 2 lorangeMcFizz 7.80 . 1 LVMPBBTW 10.58 . 1 LUMPBCTW 10.58 . semuanya 30.70 . faham tak ? if tak faham diam . haha . tadi nampak kawan zya kerja situ . haha . penat owt kerja dekat mcd . biar laa .

tunggu bas ? zya tunggu bas sebab nak pergi farmasi . tak sampai berapa minute bas da sampai . baguss . farmasi dari mcd tak laa jauh sangat . jalan kaki pon boleh . tapi tuhh laa zya dengan shasha malas nak jalan . penat .

da sampai farmasi . okay zya kira rapat laa juga akak yang kerja dekat farmasi . kalau masa balik sekolah selalu laa datang farmasi . sebab apa ? sebab sejuk . dekat juga laa farmasi dengan sekolah . akak tuhh pon malas nak layan perangai kitaorang . zya rindu fyna . shasha pon rindu fyna . oii choi bila kau nak datang gombak ?

lepak kedai makcik jap ? okay kalau balik sekolah mesti lepak kedai makcik tuhh . ikan masak asam pehh sedapp . pedas plus peluh memang best laaa . tapi dia tak buat lagi . dia jual goreng pisang . ehh jap goreng pisang ke or pisang goreng ? mana satu ea ? keliru laa pulak . kira zya dengan shasha rapat laa juga dengan makcik tuhh . baik lagi .

ibu call ? masa zya lepak kedai makcik tuhh ibu pulak call . ibu cakap dekat mana . yela sebab nak pergi ngaji laa . selalu ibu hantar naik cab . tuhh ibu call sebab rumah tak ada siapa . zya pulak nak manja sikit . haha . zya tak kesah pergi sorang naik bus . tapi tuhh laa anjing punya pasal zya fobia . kena gigit dengan anjing mana tak fobia . bukan sekor 7 8 ekor . kalau nak keluar mana-mana mesti ada teman . kalau tak ada teman tak pergi laa zya nanti . haha . ntah bila laa nak hilang rasa fobia tuhh . tak apa tunggu kereta akan datang . lesen P akan datang . huyuuuu

tunggu bas ? tengok tunggu bas lagi . rimas zya . tunggu bas sebab nak pergi masjid laa .

masjid ? da sampai . tapi zya pergi kedai akak tuhh jap . nak tukar baju . then baru pergi masjid . asal nak tukar baju ? yela takan nak pergi masjid pakai baju ketat pulak . so pakai jubah laa . serba hitam . fuhhhh


solat zohor ? solat berjemaah . baik tak ? tak nak banggakan diri . yela macam laa diri saya elok sangat . kankankan .


ngaji ? lepas solat turun bawah . mengaji . ikut turn siapa datang dulu . zya ngaji yang ke-2 . 


kedai akak ? alaa kedai yang zya tukar baju tadi . zya rapat juga laa dengan akak tuhh . if ada masalah bagi tahu dia . ada mat indon ni dia rapat dengan zya . duduk sebelah zya . akak tuhh cakap dia nak kenal dengan zya laa tuhh . saja je nak kuat-kuat suara akak ni . saja nak bagi tahu nama zya . akak jahat oh . mat indon kenal akak tuhh . umur mat indon tuhh 18 . sama dengan zya . woooo muka dia tak laa macam indon . macam melayu sikit . suara dia macam indon laa . mula tuhh zya pikat . bila dia tindik baru zya tolak dia jauh-jauh . da azan laa .


solat asar ? macam biasa solat berjemaah . zya tak ada laa baik sangat . kadang-kadang tinggal solat juga . heeee .


ceramah ? lepas solat asar tuhh ada ceramah dari abang angkat zya . dia ustaz . dengar jap . dalam berapa minute da habis . sekejap je . tak puas . haha .


kedai akak ? kedai akak lagi . haha . nak tunggu bas baik zya lepak kedai akak tuhh . sebabnya bustop dekat situ jee pon . bestkan tunggu dekat situ .


sampai rumah . mandi . nak pergi masjid lagi . adoi penat nyah . tak apa laa . okay bye . sebelum ibu bising baik zya off dulu . bye semua . harap faham laa apa zya cakap ni kan . okay peace :)

di jari oleh zya